Minä tahdon. Tahdotko sinä?

14.01.2023

Oletko koskaan pohtinut millainen maailma olisi, jos ei olisi väkivaltaa, rikoksia, kateutta, pahanpuhumista, päihteitä ... syntiä? Oletko pyrkinyt tekemään jotain näiden asioiden muuttumiseksi? Vai oletko vain valittanut, murehtinut tai nurissut niiden olemassaolosta? Kuinka helposti me vaadimmekaan asennemuutosta. Toisiltamme. Me haluamme kyllä, että asiat muuttuisivat, kunhan vain tapahtuisi niin, ettei meidän itsemme tarvitse muuttua ensin.


Minä uskon vakaasti siihen, ettei meistä kukaan muutu käskemällä, uhkaamalla tai pakottamalla. Minä en tee niin, etkä sinä. Me muutumme vain, jos me itse sitä haluamme. Eli kysymyksessä on TAHTO; minä tahdon. Ei vaadita paljoa älyä ongelmien toteamiseen. Pieni lapsikin osaa nähdä epäkohtia ympärillään. Jos haluamme taasen oikeasti muutosta omaan elämäämme tai ympärillemme, meidän tulee ongelmien toteamisesta siirtyä seuraavaan luonnolliseen toimenpiteeseen eli niiden korjaamis-, muutos- tai ennalleenasettamisvaiheeseen. 

Aina on tietenkin olemassa se vaihtoehto, että tyydymme vain toteamaan voimattomina, että erilaiset asiat kuten vaikkapa päihteet ovat saaneet nuoristamme kuolettavan otteen tai että joidenkin ihmisten käytös on koko yhteisöä tai yhteiskuntaa hajottava. Näemme siis kyllä ongelman mutta emme ole syystä tai toisesta valmiita tekemään asioille mitään. Jos haluamme muutosta, se tarvitsee aikuisten oikeasti tahtoa ja tekemistä! 

Meitä ei ole vangittu nykyisten ongelmiemme tai olemisemme vangeiksi. Meitä ei ole tuomittu "jöröyteen" vaan olemme viritettävissä. Jos olet niellyt koukkuineen ja kohoineen sellaisen käsityksen, ettemme voi muuttua tai saada aikaan muutosta, olet väärässä. Me voimme muuttua ja saada muutosta aikaan! Maailmankaikkeuden Luoja pystyy muuttamaan sydämemme ja sitä kautta vaikuttamaan myös ympärillämme tapahtuvaan muutokseen. Kyse on siitä, että tahdommeko. Minä tahdon! Itse olen aloittanut henkilökohtaisen muutoksen konkretian siitä, että en osallistu pahanpuhumiseen ja etsin jokaisesta negatiivisia tunteita herättävistä ihmistä edes yhden hyvän puolen, jonka sanon tarvittaessa ääneen. Työssäni Diakissa ja luottamustehtävieni kautta esim. Romano Missiossa taasen tartumme yhteisömme juurisyihin tuoden niiden korjaamiseksi muutoksen mahdollisuuden hyvää sanomaa.